Biografia

Antti Kleemola | Biografia

Musiikin monilahjakkuuden, Antti Kleemolan, ura on ollut vaiherikas ja värikäs. Kauhajoelta kotoisin oleva pohjalaismies on hankkinut musiikinopettajan koulutuksen Jyväskylässä ja siirtynyt sen jälkeen Helsinkiin Pop & Jazz Konservatorioon lauluopintojen pariin. Kleemola on soittanut ja laulanut useissa eri musikaaleissa sekä pop/rock-kokoonpanoissa kuten Aikakone, Antti Kleemola Soul Band, Karaoke Fan Club, The Sauce sekä Suo, kuokka ja Jussi.

Kleemolan debyyttialbumi Jotain parempaa julkaistiin syksyllä 2006 ja levyltä nousi kolme radiohittiä: Jotain parempaa, Timo tahtoo ja Auta mua. Toisen albuminsa Kleemola julkaisi 2008. 10 kohtausta  -nimeä kantaneen kakkoslevyn singlet Mä en pelkää mitään ja Joensuu – New York soivat tiuhaan radioaalloilla.

Keväällä 2010 Antti Kleemola lauloi tiensä suomalaisten sydämiin koskettavalla Sun puolella -kappaleella, jolla hän osallistui Suomen Euroviisu-karsintaan edeten aina finaaliin saakka.

Lokakuussa 2013 Kleemolalta julkaistaan odotettu Täydellinen päivä -albumi, joka sisältää monta jo tunnettua radiohittiä, kuten Kaikkea hyvää, Täydellinen päivä, Kaiken keskellä ja Sun entiset, jotka ovat soineet mm. Novan, Iskelmän ja Radio Suomen soittolistoilla.

Antti Kleemolan kappaleita ovat levyttäneet myös monet muut eturivin artistit, kuten mm. , Pate Mustajärvi, Jippu, Katri Ylander, Sami Saari, Suvi Teräsniska, Rajaton, Lenni-Kalle Taipale trio ja Paula Koivuniemi. Lisäksi Kleemola on säveltänyt kolme musikaalia ja takana on myös sävellyskilpailumenestyksiä.

12011112_1657266471226859_1756055620477597011_n